School: Oileán Iarthach

An tOileán Iarthach Thiar, Co. Galway
Seán Ó Ceallaigh

1. Sgéal
    Bhí bean ann uair amháin agus rinne sí cáca. Do ghlaoidh sí isteach ar a mac Páid. Dubhairt sí leis aire mhaith a thabhairt do'n cháca go raibh sí féin ag dul go dtí an tobar. Nuair fuair Páid imthighthe i chuaidh sé go dtí an copord agus fuair sé buidéal. Dhóirt sé braon ar an gcáca. Do thosuigh an cáca ag méadú nó gur chroch sé an clúdach do. Sa deire léim sé amach as an bácús, rit sé thárt timcheall ar an teach, isteac faoi'n mbord. Dó sil Páid a dul roimhe ac chuaidh sé amach an doras síos an bóthar. (Do sil) Nuair chonnaic an mháthair an cháca síl sí dul roimhe, ach chinn sé uirthi dhul roimhe Nuair a chonnaic an táilliur an cáca síl sé dhul roimhe ac chinn sé air. Rith
    AT2025: The Fleeing Pancake
    Pádhraic Ó hAllmhuráin