School: Oileán Iarthach

An tOileán Iarthach Thiar, Co. Galway
Seán Ó Ceallaigh

1. (continued from previous page)
    Annsin chuimnigh Tomás air féin abhaile agus d'innis sé a sgéal dhá bhean agus san oidhche chuaidh siad amach agus fuaireadar pota óir agus leac ar a bhéal faoi bhun an chrainn sgeiche agus cat dhá fhaire agus ar an bpionnte tugadar leo abhaile é agus bhíodar saidhbhir ar fead a saoghail irist
  2. 1. Chaith mé suas é chómh geal le eala agus thuit-sé anuas chómh buidhe le ór) ubh.
    2. Oidhche gealaigh, is mé ná leath taobh, shéid an ghaoth chraith an crann agus chonnaic mo dhá shúil an poll a rinne an rógaire) an ghealach.
    3. Meigead (ainm-chapaill) sa sliabh is searrach 'na dhiaidh) snáthad.
    4.Chuaidh mé anuas an bóithrín agus chuaidh mé suas an bóithrín agus tig mé an bóithrín ar mo dhruim piom) dréimire
    5 Chuaidh mé suas an bóithrín agus chuaidh mé anuas an bóithrín aghus thug mé an rud liom nach raibh mé ag
    Áine Ní Mháithnín
    Máire Ní Chatháin