School: Inistrághamhóir (roll number 15449)

Inis Treabhair, Co. Galway
Teachers:
Antoine Ó Loideáin Cláir P. Nic Gabhann

1. Scéal faoi sidéoga
    Deir na sean daoine go raibh go leór sidéoga le féicéal fadó nach bhfuil le féiceal anois ior ar bui.Deir siad go bé an fár nach bfeicresr anois iad mar go bhfuil an creicesm laídir sa tír agus nach raibh sé ann cor ar bith fadó.Is ar Oiche Shamhna is mó bíonn siad le féiceal mar go mbíonn sí ag atrú ó áit go háit. Bhí sé rsídre gur misrbuig na sideoga mada i levtir móir agus go raibh siad dá n-siresct sa seomra chuile óiche ag damhsa agus go bhfuil siad san seómra fós.
    Deirtear freisin gur sír an uaigneas é an taobh tiar den oiléan seo mar go bfhaca sean fear a bhí ann ta dá bliadain déag ó soin agus é ag dul soir abhaile den taobh tair cearain fear agus cónrad i raibh duine marbh anna r a n-gusilníb aca agus iad dá iomcur. Deir sé gur luct side a bhí ann.