School: Inistrághamhóir (roll number 15449)

Inis Treabhair, Co. Galway
Teachers:
Antoine Ó Loideáin Cláir P. Nic Gabhann

1. An Sgéal
    Bhí fear feasógach ann fadó ar b'ainm "Sgológ na Feasóige Liath". Cuaidh mac Rí Éireann amach ag siubhal dó féin ar maidin agus ba ghairid amuigh é go bfaca sé chuige ar úachtar na farraige bosca mór. Tharraing sé suas ar an talamh é agus bhuail cic ar an mbosca, d'imigh an clár de agus d'éirigh amach as an fear feasógach Scológ na Feasóige Liath. D'iarrfiadh an Scológ de (a) nimreóchadh sé cluiche cártaí agus dubhairt sé go nimríochadh sé. Cuaid siad ag imirt agus fuair mac Rí Éireann an búaidh. Tabhair do gheasa anois deir Scológ na Feasóige Liath. Bheirim faoi gheasa duit chuile sheomra dá bhfuil sa teach bheith lán le ór agus romham nuair thiocfhas mé abhaile. Nuair chuaidh sé abhaile dubhairt sé lé
    AT0313: The Girl as Helper
    Réamonn Ó Mullaoidh