School: Cill Ainbhthin (roll number 14591)

Killannin, Co. Galway
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

fíona ins an tráthnóna.
    Oidche Nodhlag Bheag:-
    Tugtar Nodlag beag ar an 6 adh Eanair. An oidhche sin lasann na daoine 12 coinnil ar an fuinneoga. Lasann siad cupla coinneal ar gach fuinneóg agus fágann siad ann iad go mbíonn siad ar fad dóighte.
    Domhnach Cinncíse:-
    Tugann na daoine onóir mór do Dhomhnach Cinncíse mar is an lá sin a thuirling an Spiorad Naoimh ar na h-Apstoil. Glacann beagnach gach duine Coimíneach an lá sin.
  2. Lá Féile Mártan
    Tagann lá Fhéile Mhártan ar an 11adh Shamhain. Lá mór féile é mar, marbhuigheann gach duine rud eicínt in onóir do Naomh Mártan. Marbhuigheann cuid do na daoine bullán, muc, caoire no cearca in onóir dó.
    Deirtear gur ceart rud eicínt a marbhughadh in onoir dó agus bíonn sliocht ar na dhéananns é sin. Glacann sé gach uile rud roimh