School: Cill Ainbhthin (roll number 14591)

Killannin, Co. Galway
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

1. (continued from previous page)
    sé an mhuch o’n gcrann agus d’imthigh leis abhaile. Nuair a tháinig an fear bhí an péire bróg aige ach bhí an mhuch imthighthe uaidh agus séard a dubhairt sé leis féin. “Tá an mhuc imthighthe ag an bhfear agus tá £5 a dul do ar a son mar gheall ar cómh-glic is a bhí sé Fuair an fear an £5 agus sé a bhí buidheach as.
    Sgéal Grinn
    Dhíodh beainín ag dul thart fadó agus mála mór aicí le páisdí beaga a bhíodh amuigh a thabhairt léithí. Lá amháin tháinig sí go dtí áit a raibh buachaillín ag baint sméara dubha, agus dubhairt sí leis, “Gabh isteach annseo anois agus tiubhraidh mise lán a’ mhála do sméara dubha dhuit gan mórán moille”. Isteach leis an mbuachaillín bocht agus áthas a croidhe air. Dhún sí an mála agus chuir sí srughán air. Cuaidh sí leithí ag baint na sméara dubha agus nuair a bhí sí
  2. Dhíodh beainín ag dul thart fadó agus mála mór aicí le páisdí beaga a bhíodh amuigh a thabhairt léithí.
    Lá amháin tháinig sí go dtí áit a raibh buachaillín ag baint sméara dubha, agus dubhairt sí leis, “gabh isteach" annseo anois agus tiubhraidh mise lán a’ mhála do sméara dubha dhuit gan mórán moille”. Isteach leis an mbuachaillín bocht agus áthas a croidhe air. Dhún sí an mála agus chuir sí srughán air. Cuaidh sí leithí ag baint na sméara dubha agus nuair a bhí sí
    AT0327: The Children and the Ogre
    Máire Bhreathnach