School: Shindilla (roll number 14285)

Lurgan or Shindilla, Co. Galway

1. Gnidhimíd maistire sa mbaile le luithne. Cuirimíd splainnc faoí an gcuinneóig nuair a bhímid ghá dhéanamh, ag teasbáint go mbeidh go leór ime ar an mbainne. Tá pisreóg acu dá dtagadh duine isteach agus tú ag déanamh maistreadh mar a mbuailfhidh sé buille air go dtuibhradh seé an t-im leis. Nuair a bhíonn sé déanta bímíd ag cuir na luithne thart timcheall go gcuimmeócaimíd an t-im,
    Cuirimíd fíor uisge annsin ar an luithne agus ar clár na cuinneóige go nglanaimíd síos an t-im ar fad. Annsin tógaimíd aníos é agus cuirimíd i mbaisín é agus uisge faoi. Nuair a bhíonn sé ar fad tógta de'n bhainne coinneócaimíd an luithne os cionn an bainne agus abraimíd paidir. Sé an paidir é: in ainm an Athair agus an Mhic agus an Spiorad Naomh Amen.
    Máire Bean Uí Bhrian
    Maam Cross, Co. Galway