School: Shindilla (roll number 14285)

Lurgan or Shindilla, Co. Galway

1. Na h-ainmneacha atá ar na bóithre atá sa bparróiste;
    Teigheann ceann go Clocán, ceann go Gaillimh, ceann go Rosmuc agus ceann go Mám. Tá sean bhóthar soir in Árderrú acht níl mórán usáid dá dhéanamh dí anois. Tá sé déanta ann le fada an lá.
    Tá sean-bhóthair siar ag Bunscaniff atá ann ó aimsir an droch shaoghail. Téigheann daoine as Oorid an bóthar sin ag déanamh aithghiorra ag an Aifreann agus ag an siopa. Tá sean-bhóthar ag dul ó Derrú trí chnoch an Daimh agus trí chnoc an Guirt Mhóir go dtí Rosmuc. Tá daoine ag dul isteach agus amach fós air agus beithidhigh freisin. Tá sean bóthair ag dul go dtí na h-Uleana (?) ó Gleanntrasna. Teigheann daoine air fós.
    Tomás Breathnach, Arderrú
        1. public infrastructure