School: Shindilla (roll number 14285)

Lurgan or Shindilla, Co. Galway

1. Ainmhidhthe Fiadhaine
    Níl mórán ainmhidhthe fiadhaine thart annseo acht an bruc agus an sionnach. Sé an sionnach an ceann is minice a d'feicfheá. Tá pluas i sliabh Árderrú aige. Itheann sé gach sagas bidh a geobhann sé go mór cearca, lachain, géabha, agus uain óga. Nuair a bhíonn na daoine ar fad in - a gcodhladh taghann sé go dtí na tighthe agus teigheann sé isteach i bpóirthín na gcearc agus na lacain agus goideann sé gach uile rud atd sé indon. Dá mbeirfheá ar an sionnach agus a theanga a thógháil amach thógfadh sé dealg draighin as do láim no do chois. Tá plus ag an broc i dteach na Sidheóg itheann cnothanná agus cearca. Bíonn a phluas déanta aige fé Chloe mhór agus bíonn dá poll ann.
    Tomás Ó Niadh
    Oorid