School: Shindilla (roll number 14285)

Lurgan or Shindilla, Co. Galway

1. Scéal grinn
    Bhí fearín Árainn ag dul thart fadó riamh. Ní raibh fear ar bith chomh beag leis agus sé an t-ainm a baisteadh air 'Dreoilín Árainn. Bhí gárda i mbearraic Rosmuc agus b'as Árainn é agus sé an t-ainm a bhí air Seán Mhac Con Ríogh. Tháinig sé ar na h-oileáin agus bhí fear an spóirteamhail ann agus sé an t-ainm a bhí air freisin. Bhí máighistir ar Oileán Iartach ag múineadh agus Seán Ó Concubhair an t-ainm a bhí air. D'fiarfuigh an garda de Feichín 'an bfacha sé fear ar bith eile chomh beag leis an máigistir sgoile'. Corraiceas a dear feicín 'Dreoilín Árainn'. Rith an garda amach agus bhí cuile dhuine ag gáraidhe faoi, Fheichín.
    Máire Bean Uí Breathnaigh
    Ardderrynagleragh, Co. Galway