School: Scoil Chuimín (roll number 4786)

Pollagh, Co. Galway
Gearóid R. Ó Laidhigh

agus isteach ar an talamh ar an taobh eile den bhotar agus annsin d'imthigh sé as amharc.

OLLPHEIST LOCHA COIRIB
    Bhí ollpheist i Loch Coirib fadó acht mharbhuigh Reamonn an Úrlaigh é i Sean Reilg Cille Cuimín. Tá an sgeul seo ar laeteanach 18.
  2. Bhí triur spailpín i gConamara fadó agus lá amhain shiubhal siad ó Chonamara ar a mbealach go Gaillimh ar iarraidh oibre.
    Nuair a thainic siad go hUachtarárd chuaidh siad isteach idteach ósta agus thosuigh siad ag ól. Nuair a bhí a sáith olta aca sheas an cheud fear suas agus dubhairt sé go n-íocfadh sé féin an t-ól. Rinne an darna fear an rud ceadhna, agus rinne an triú fear an cleas ceudna. Bhí sé in a rúile búile aca annsin agus bhí bean an tighe bonn os cionn aca. Dubhairt sí leo é chur ar crannaibh. Dubhairt an cheud fear go raibheadar sásta acht go mbfearr puicín a chur ar bhean an tighe agus go gcaitfeadh an fear go mbéarrad sise air an tól ioc. Bhí sí sásta. Cuireadh an puicín uirthi agus annsin d'imtíg
    AT1731: The Youth and the Pretty Shoes