Scoil: Scoil Chuimín (uimhir rolla 4786)

Pollagh, Co. Galway
Gearóid R. Ó Laidhigh

Ar an leathanach seo

1. Ba é Naomh Cuimin Naomh Patruín Paróisde Cille Cuimin nu Uachtaraírd. Bhí Cill aige i Reilg Cille Cuimin agus Tobar Beannuighte aige tuairim's leath mile síor o thuaidh on gCill ar an dtaoibh eile den bhothair. Chuala mé measaim gur dhun na Salvationists an tobar fado - bfeidir dhá scór bladhain o shoin mar bhiodar na gcomhnaide san ait agus ba leo an talamh go raibh an tobar ann. Acht dimthigheadar as an ait nios mo na scor bladhanta o shoin agus glanadh an tobar amach airíst. Nil morán eolais le fail, nu aon eolas ba cheart dom a radh faoi Chuimin.