School: An Léim (roll number 11472)

An Léim Thoir, Co. Galway
M. Ó Dubhda

1. (continued from previous page)
    Éalughadh thar tulchán. "Feicim thú go maith arsa an fear siubhal. Sheas an príosunach. Shiubhal an fear anall aige agus dubhairt se, "teigh síos go dtí an abhainn sin thíos agus féach ceard atá ag orann ann."
    D'imthigh an fear siubhal síos. Ní fhaca sé tada acht an t-uisge ag tuitim le fanaidh. Acht nuair fúair an priosúnach imthighthe é, rith se i bhfolach. Nuair a thainig an fear ar ais, deir sé leis fein nach dtiocfadh sé slán abhaile nó go mbáthfaidhe é. Ní raibh sé teacht-Bealaigh nuair do thainig cith mór báistíghe is báthadh é. Agus uaidh sin amach bhí na daoine faitchioch nuair do chloiseadar glór na h-Easaighe.