School: An Léim (roll number 11472)

An Léim Thoir, Co. Galway
M. Ó Dubhda

1. Bhí beirt fhear ann sa t-sean shaoghal agus tosnuigh siad ag cainnt ar bhó a bhí le h-aghaidh laoigh. Sa deireadh d'imthigh siad ó na cheile. Oidhche eile thainig an fear a raibh an bhó aige go dtí an fear eile. Is é an t-ainm a bhí ar an mbhó "Vabhair". "Céird a mheasas tú ce'n sort laoigh atá ag cabhair"? "Laigh fireann," Tomhas aró laoigh buireann, anoos atá tú ceart arsa an fear eile. Rinne an bheirt gáiridhe an oidhche sin nach raibh siad indon corruighthe. gan oidhche thart thosnuigh duine aca ag radh leis an duine eile. Níl aon nídh faoí an domhan nach dtomhaistheá de dhá Thomais
    Pádraig Breathnach
    An Léim Thiar, Co. Galway