School: Caladh na Muc

Callownamuck, Co. Galway

1. (continued from previous page)
    gan míog as. Cheap na bádóirí go raibh sé marbh agus chuireadar isteach sa mbád é len a thabhairt abhaile go ndéanfaidís cocall breagh as a craiceann. D'fhan mo dhuine chómh ciúin is a bhfacha tú ariamh go dtáinig na bádóirí go dtí an caladh ag an dTeach Dóighte. Annsin léim sé amach as an mbád agus thug sé do na bonnaibh é. Ailís Bhreathnach, Cluain Mór, Ros Cathail.
    II Sgéal eile:-
    Chuaidh bean go dtí an baile mór lá agus d'fhág sí sicíní i mbosca san gcistinigh roimh dul amach dí. Rinne sí dearmad ar an doras a dhúnadh agus tháinig an sionnach glic isteach. Rinne sé caol díreach ar na sicíníbh.
    Bhí fear an tighe 'na leaba san seomra agus chuala sé an torann san gcistinigh. Léim sé amach as an leaba agus isteach leis san gcistinigh chómh sgiobtha agus bhí 'na
  2. II Sgéal eile:-
    Chuaidh bean go dtí an baile mór lá agus d'fhá sí sicíní i mbosca san gcistinigh roimh dul amach dí. Rinne sí dearmad ar an doras a dhúnadh agus tháinig an sionnach glic isteach. Rinne sé caol díreach ar na sicíníbh.
    AT0067**: Fox Caught by Butcher
    Maighréad Breathnach