School: Leamhchoill (roll number 10742)

Leamhchoill, Co. Galway
Seán Ó Domhnalláin

1. (continued from previous page)
    an mbord. Bhí an táilliúir ag chaitheamh fataí agus croicne síos sa mála agus nuair a bhí sé líonta dubhairt an táilliúir go gcuirfeadh sé rapa dhó fhéin agus thuit gach rud ar an urlár. “Ar son Dé déan é sin liom-sa” a dubhairt an fathach. “Déan thú fhéin” arsan táilliúir.
    Thug sé rapa ó bhun a bhuilg go dtí a smig agus fuair sé bás. D’éirigh an chailleach agus lean sí an táilliúir. Chuir sí na glais ar an doras agus fuair an táilliúir bior dearg agus chuir sé isteach ‘na súil é.
    Fuair an táilliúir an teach agus chuaidh sé abhaile ag an fear agus d’innis sé dhó cé mar d’éirigh leis. Bhí fear a’ tighe nuadha an-bhuidheach dhó agus thug sé na trí bhéasa eile dhó.
    Fuair an táilliúir an teach agus chuaidh sé abhaile ag an fear agus d’innis sé dhó cé mar d’éirigh leis. Bhí fear a’tighe nuadha an-bhuidheach dhó agus thug sé na trí bhéasa eile dhó.
    An Sgoláir – Tomás Ó Fártaigh
    A Sheoladh – Tullnanuan, Maghchuilinn, Co. na Gaillimhe.