School: Magh Cuilinn

Maigh Cuilinn, Co. Galway
Donncha Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    sé. Fadó - do theígeadh go leor daoine ar cúairt chuig an tobar agus do bhí bothannaí ánn agus bhí siad agus chuile rud eile ghá díol ins na bothannaí. Fágann cuid de na daoine giotaí coinnle agus leath phighneaca agus pighneacha ina ndiadh ar chloic bhig in aice leis an tobar. Bailigheann duine eicíntan t-airgead a bhíonn in-aice leis an tobar. Ceannaigheann siad pictiuirí agus rudaí mar sin agus cuireann siad in-aice leis an tobar iad. Déireann na daoine go bhfuil tobar Túariní ar an tobar is fearr i bparóiste Mághcuilinn.
    Domhnall Ó Maoilchiaráin
    Claideach