School: Sgoil Mhuire (An Clochar)

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. Maelsheachlainn Seoighe

1. Seanscéal (continued)

Bhí fear air an mbaile seo uair agus sé an tainm a bhí air ná Máirtín Ó Ceidigh agus sé an tainm a bhí air a bhean ná Sála. Bhí teachín bheag bhídeach acha agus ní raibh seomra ar bith ann.

(continued from previous page)
    Bhí fear air an mbaile seo uair agus sé an tainm a bhí air ná Máirtín Ó Céidigh agus sé an tainm a bhí air a bhean ná Sala Bhí teachín bheag bhídeach acha agus ní raibh seomhra ar bith ann.
    Bhí bó-ín beag báinne acha agus ní raibh aon stapla acha go gceanglóidís an bhó-ín agus cheangail siad i gcloigeann an tighe í, agus chuaidh Máirtín agus Sála a chodhladh agus i lár an meadhon oidhche sgaoil an bó-in agus bhí Máirtín agus Sala in a gcodhladh.
    Tháinic an bó-ín agus thosuigh sí ag ithe an leabhaidh agus nuair a d'airigh siad an bhó-ín ag iththe an leabhaidh dubhairt Máirtín le Sala.
    "Éirigh a Shala agus las an coinnealáin; Éirigh a Shála agus las
    Seán Ó Gamhnáin