School: Sgoil Mhuire (An Clochar)

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. Maelsheachlainn Seoighe

1. (continued from previous page)
    dtíochfhadh agus dubhairt an Mach go dtiochfadh, Boil a déir an t-áthair mar sin oibhrigh leat, agus nuair a chuaidh sé suas ar bárr an teampuill, d'fhiarr sé don áthair cé acha poll a gcuirfeadh sé, án crois ann, agus bhí fhios ag an t-áthair ar an bpoinnte go raibh a cnaipe déanta mar nach raibh acht aon poll amháin.
    Cuir in dó rogha poll é arsa an t-áthair agus ní túisge a bhí an fochal raidhthe ag an áthair ná tuit an Gobann Saor anuas agus marbuigheadh é agus níor fhán deóir in a cluais.
  2. Seanscéal

Bhí fear ann fadó agus chuaidh sé ag faoisdean, dubairt sé leis an sagart go raibh sé ag easgaine, d'fiaghruigh an sagart dó cé méid uair, d'fhreagair sé agus dubhairt sé nach bhféadfadh sé innseacht go raibh se ag easgaine chómh minic sin...

[-]