School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    cúpla daoine ag an doras le h-aghaidh cúpla punt agus gan focail geobfaidh síad an t-airgead. Sa deire bhí Tomás ag éirigh bocht mar ní raibh an airgead aige agus í gceann cupla bliadhna bhí sé bocht go leór agus bhí gach duine eile ag éirigh saidhbhir mar bhí airgead Tomás acú. Sa deire tháinig daoine as Baile Átha Cliath agus ní raibh mórán airgead fághtha ac mar sin fuair siad cúpla punt. I ngan fhios don bean a bhí sé ag déanadh é sin agus ní raibh fhios an an bean cén fágh a raibh na daoine sin ag teacht. Sa deire chuala sí mar gheall ar an méid airgead a thug Tomás do na daoine agus deirigh sí crosta mar ní raibh sgilling fághtha aige le h-aghaidh a bean. Bhí culatih éadhaigh ag teastáil ag an bhean an tam seo agus ní raibh siad in ann í a ceannacht mar ní raibh aon airgead acú le aon rud a ceannacht. Bhí go leór airgead ag gach duine an tam , ac ní raibh pinghin ag Tomás. Thug gach duine cúpla punt dó agus í gceann tamaill bhí suas le céad punt aige aríst agus bhí sé in ann í a cionál go maith agus bhí a bhean go maith freisin le airgead a cionál.
    Síghle Ní Coileáin
    Lisheenavalla, Co. Galway