School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    abhaile mar ba gnáth leithí bhí sí timcheall trí a clog agus céard a rith amach as an caisleán ach sidheóg agus í ag damhsadh. Is beag nár thuit an bhean í bhfantais nuair a chonnaic sí cé a bhí le na taobh. Agus dubhairt an sidheóg leithí- bíonn tusa ag dul thart gac oidhche agus má fheiceann mé tú ag dul ar cuairt as seo amach beidh tú in do sidheóg freisin agus as sin amach ní raibh an bhean ag dul ar cuairt mar bheit eagla aice roimh an sidheóg.
  2. Bhí cat ag siubhal thart ar fud na coillte dhó féin. Lá amhain, ag déanamh a ghoile nuair a casadh sionnach leis. Ce'n sgéal é? ars an cat. Níl aon sgéal agam ars an sionnach ach go gcluinnim go mbeadh fiadach ar an mbaile a mbáireach. Ach is beag an bheann ata agamsa uirtí mar fhiadach. Is maith an gadhar a bhfearas ormsa mar gur abh iomda bealach agamh le cor a cur air. Níl cleas
    AT0062: Peace among the Animals
    Máire Ní Ulcín