School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    mbaile éigin agus chuaidh Seán an le cúpla beidhthig a ceannacht ann. Ceannuigh Seán iad agus nuair a bhí sé ag teacht abhaile bhí na beidhthigh í bhfaid roimhe agus nuair a tháinig síad go dtí éigin bhí beirt daoine éigin annsin agus cur siad iad isteach i bpáirc iad agus bhí siad annsin ar feadh cúpla lá agus oidhche í gan fhios do Sheán. Bhí Seán tuirseach do bheith ag siubhal agus sa deire fuair sé iad. Ní raibh fhios aige ariamh cé rinne é sin agus tá fhios ag an tír é beagnach mar tá an sgéal seo fíor agus thárla sé timcheall octmha bliain ó shoin.
  2. Bhí bean in a chómhnuidhe í Lios na gCearbhac. Nóra an tainm a bhí uirri. Ní raibh sa teach aige ac í féin. Bhí an teach in aice le caisleán. Bhí faitchios ar an bhean bheith ag cómhnuidhe annsin mar ní raibh aon teach in aice leithí. Ní bheith faitchios ar bith uirri dul ar cuairt ach bheith faitchios uirri ag teacht abhaile mar gheall ar an caisleán. An oidhche seo agus í ag teacht
    Síghle Ní Coileáin
    Lisheenavalla, Co. Galway