School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    Bhi an fear ag eisteacht leo ar feadh tamaill agus annsin bris se isteach orra mar seo Dia Luain Dia Mairt agus Diardaoin agus Dia h-Aoine. Tainigh fearg mor ar na sidheogaibh. Ritheadar go dti fear tugadar isteach san dun leo e agus chuireadar os comhair an riogh e. Dinnis na sidheoga dan righ cad do rinne an dara cruiteachan agus bhi fearg mor ar an righ freisin. Cad dheanfaidh me leis ars an ri. Cuir an cruit eile air ars siad. Rinne an ri amhlaidh agus cuaidh an cruiteacan a bhaile ar maidin mbarac agus a cromhta sios go dti go raibh a sron ar a sron ar an talamh.
  2. Aon uair amháin bhí sean fhear in a cómhnuidhe í Nás Laighean. Seán an tainm a bhí air . Bhí teach beag aige agus ní raibh sa teach aige ach é féin. Fear an crosta dobeadh Seán agus bhí sé an sean ar fad agus ní raibh sé in ann rith, agus mar gheall ar sin ní raibh faitchios ar aoinne roimhe. An lá seo bhí aonach í
    Síghle Ní Coileáin
    Lisheenavalla, Co. Galway