School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    sin dá pighinn imtighthe ars glár beag tuas san similéar. Cuir an bean féin lán an phota de bainne an teinidh arís acht má chuir ní túisge do bhí an pota ar an teinidh na bheirbhigh an bainne tar béal anphota arís agus cailleadh é. Acht mó lean ars an bhean sin corcán bainne éile caillte orm agus sin tuistiún imtighe ars an glór béag thuas san similéar. Is docha go bhfuil an corcán salach ars an bean glan é a Máire. Ghlan Máire an corcán. líon sí le bainne é. Cuir sí ar an teinidh arís é acht ní raibh aon maiteas dé ann beirbigh an bainne thar raol arís. Ocon, Ochon ars an bean sin an tríomadh pota bainne a caillead orm anocht. Sin raol imtighe a bean a tighe ars an glór béag agus níor sábáil tú costas an tinncéir é ndeireadh na dála leis sin léim an sidh fear anuas as an similéar agus d'imtigh sé an doras amach ag rinnce agus ag gáiríde agus ag gáiridhe.
    Máire Ní Ulcín
    Cregcarragh, Co. Galway