School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    ag obair. Nuair a bhí na bróga déanta arís dimthigh siad agus ní raibh am ag an ngréasuidhe buidheachas a ghlachadh leó. Annsin shocruig an gréasuidhe agus an bean le céile go mba chear dóibh culaith éadaigh a dhéanamh do gach sidheóg mar buidheachas dhein an bhean stocaí dóibh, de an olann abfearr a bhí aici agus léinteacha as an línéadach a b'fearr a bhí le fághail. Dhéin an greasuidhe bristí casóigíní agus caipíní as leathar bog. Nuair a tháinig na sidheóga arís fuaradar na cultacha na léinteacha agus na broga agus creid mise go raibh áthas orra. Dubhradar amhráin do'n gréasuidhe agus dhá mnaoí, damhsígheadar ríl phort agus corn píop ar an mbord. Dhéineadar sult agus spraoí agus d'imthigheadhar leo
  2. Tamall fada ó shoin bhí fear bocht darbh ainm Padraigh Ó Brian in a chomhnuidhe i nGort a'tSléibhe. Gréasuidhe a b'eadh e acht ní raibh sé go maith ag an gceird
    Eibhlín Ní hEóláin
    Lisheenavalla, Co. Galway