School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    buile ar fad é agus céard a dhéanfadh sé an feóil le leigeann uaidh agus léimhneach síos ins an uisge ag ionnsuidhe an madaid eile mar shíl sé. Mo léan ní raibh aon madhad eile ann nuar a tháinig sé isteach as an uisge. Bhí sé fuar fliuch agus rud ba measa na sin ar fad bhí an píosa breágh feóla caillte aige mar go raibh sé sguabtha le fánaidh ag an sruth.
  2. Oidhche Samhna chuaidh fear amach mar ba gnáthach leis. Bhí sé ag siubhal go dtáinic sé cómh fada le carann árd. Bhí an gealac lán agus bhí sí ag tabhairt solais breágh. D'féac an fear suas agus connaic sé fear mar bheith ag leimnigh ó crann go crann. D'eirigh gach uile ribe gruaige do bhí ar a cheann na' a seasamh agus tosuigh an fuar allais a tuitim dhe. Níor féad sé a corruigh. léim an taidhbse anuas agus sheas sé i láthair ( ar an ) fear agus dubhairt sé leis na bíodh faithcíos ort, ní dhéanaid
    Máire Ní Búrca
    Brighid Bean Uí Lorgnán