School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    ar a leabaidh. Bhí duine éigin mó leabaidh sé freisin ars sé agus tá sé ann fós leis sin duistigh an cailín béag. Pread sí as an leabaidh léím sí tríd an fhuinneóige agus ní fhaca na trí mathghamhna na diaidh sin.
  2. Bhí madadh ag dul thart le siopa búisteara lá amháin. Connaic sé píosa breág bágúin crochta ar crúaca taobh amuigh. Suas leis go dtí é. Cuir sé a baladh agus thaithnigh sé go mór leis, annsin rug sé air agus as go bráth leis abhaile cómh tapaidh agus bféidir leis cos a thairring. Ar bealadh abhaile bhí air dul treasna srutháin ar chlár a bhí ag déanamh droicead ann. Dearc sé síos ins an uisge agus connaich sé madadh eile faoi agus giota breágh eile feóla leis in a bhéal. Tháinig eadh nach h-iongnadh gur bí a sgéile féin a connaich sé . Sheas sé agus cuir colg air féin. Rinne an madadh á bhí ins an uisge ann cleas céadhna. Cuir sin ar
    AT0034: The Wolf Dives into the Water for Reflected Cheese
    Máire Ní Búrca