School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    an mathghamnhna bhigh cataóir níos mó na sin i gcóir an mathghamhna meadonaigh agus cataóir an mór i gcóir an mathghamhna móir. Bhí trí leapacha acha i na dteannta sin leabaidh beag i gcóir an mathghamhna bigh leabaidh níos mó na sin i gcóir an mathghamhna meadonaigh agus leabaid an mór i gcóir an mathghamhna móir. Lá amháin rinneadar leite i na gcuid corcán agus chuadar ag siubhal amach san gcoill go dtí go mbéad an leite fuar go leór. Nuair bhíodar amuigh san gcoill. Táinig cailín béag do'n tigh agus dearc sí isteach tríd an fuinneóig. Nuair na bhfaca sí aoinne istigh d'fosgail sí an doras agus chuaidh isteach. Chonnaic sí na trí corcáin leite. Bhlas sí leite an mathghamhna móir acht bhí sí ró te annsin bhlas sí leithe an mathghamhna mheadhonaigh acht bhí sí ró fuar annsin bhlas sí leite an mathghamhna bhigh agus mar nach raibh sí sin ró te na ró fhuar dith sí gach pioc dí. suidh sí síos annsin i gcathaoir an mathghamhna móir acht bhí sí ró chruaidh dí súaidh sí síos annsin i gcathaoir an mathghamhna meadanuigh acht bhí sí ró bhóg dí annsin shuidh sí síos i gcathair an mathghamhna bhigh agus mar nach riabh sí sin ró cruaidh na ró bhóg dí d'fhan sí inntí agus bhris sí i. Annsin cuaidhe mathghamhna béag
    AT0709: Snow‑White
    Máire Ní Ulcín