School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    leis an ocras". "Ó! ní gabhad dhuit é sin a dhéanamh tá pota óir faon gcrainn agus is féidir leat é a fhághail. " Bhí Pádhraig an bhuidheach dó agus dimthigh an fear as amharch. Bhí fhios ag Pádhraigh annsin gur sidheóg a bhí ann. Thosuigh sé ag féachaint agus fuair sé an pota óir. As sin amach bhí a sháith airgid aige.
  2. Aon uair amháin bhí fear in a gcómhnaidhe í mBaile Bhreatán. Seán an tainm a bhí air. Bhí teach mór aige agus siopa deas. Bhí gach sórt biadh ins an siopa aige. An lá seo tháinig glúaisteáin agus í líonta le biadh le h-aghaidh an tsiopa. Bhí an siopa lán de bhiadh agus ní raibh aon áit ann le h-aghaidh an biadh sin. Cuir siad an biadh a tháinig an lá sin í stábla agus cheap siad go mbeidh sí ceart go leor. Cúpla oidhche ina dhiaidh sin bhí tinncéir ag dul thart ag iarraidh lóistín agus ní raibh aon áit ag aon duine le
    Síghle Ní Coileáin
    Lisheenavalla, Co. Galway