School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    ar cor ar bith, agus cé h-iad na daoine seo. Ar an bpoinnte sin dubhairt na daoine ós árd, Is sidheóga muid agus thuit an shean fhear ar an urlár agus ní raibh cor as. Ceap siad go raibh sé marbh agus tháinig na cómhairseanna isteach agus thosuigh siad ag guidhe ós cómhair an coirp, Bhíodar ar tí é a cuir isteach san cónrainn nuair a leig sé sgread agus rith na daoine amach. D'eirigh sé annsin agus ní raibh tada air agus ar seisin le na mach, "Muise, nár dubhairt mé cheana nach raibh ionaid acht amadáin agus m'anam gur fíor é.
  2. Bhí beirt fear ann fadó. Seán do b'ainm do dhuine acú agus Pól do b'ainm do'n duine eile. "Goid fear púnt uaim aréir" arsa Seán. "Muise cé an sórt
    glincín tusa" arsa Pól. Níor goid aon fear púnt uaimse ariamh, Tá mé ró-ghlic. Tá tú ró-glic an bhfuil arsa Seán. "Goidfidh mise an braitlín as do leabaidh anocht? Ní goidfidh arsa Pól. Cuirfidh mé geall leath go ngoidfidh" arsa Seán. Bfuil cead agam tú do lámhach má fheicim tú?" arsa Pól. Tá gan amhras arsa Seán. Maith go leór tiubhraidh mé míle púnt duit má goidheann tú an braitlín as mo leabaidh anocht
    AT1525: The Master Thief
    Eibhlín Ní Neachtain