School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    do bhfear leo. Bhí an fear ag sineoineadh ar a lán rudaí breagthe ar mhaith leis a gceannach dá mbeadh a saith airgid aige. Bhí a bhean ag smaoineadh freisin agus ag feachaint ar an bfríochtain. Ó ar síse go thobann is truaidh liom nach bhfuil suipéir níos fearr againn ba maith liom anois lán an bhfrioctáin de murógaibh injáit an píosa bagúin sin. Leis sin thuit sreang muróg anuas as an similéar ar an bfriochtáin d'aon plimp amhain agus thosnuigh dá bhfríoctadh. Tháinig fearg mór ar an bhfear, greadadh chugat, ars sé féach cad atá déanta agat sin guidhe mhaith imthighte tairbhe. Níl ionnat acht óirseach agus ba maith liom na maróga d'feicheal greainuighthe do sróin ar an bpoinnte. Léim na murógha as an bhfriochtán agus ghreainiugh do sróin na mná bhoicht. Léim sí in-áirde agus thosnuigh sí ag rith tríd an cistín agus i ag béicheadh agus ag sgreadadh leis an bpun. Tháinig truadh ar na bhfear dí, acht ní raibh aon maitheas ann. Ní diarra sé acht a mhearacha a dhoghadh. Ochón ars sé ba mhaith liom dá mbheadh na muróga ar fad imthighe as mo radharc bpreabhadh na súile d'imthighthe na muróga agus ní raibh fhios aca ca iodeacaidh siad. Chualadar an fear beag ag gairide. Acht nuair a d'fhéach suas an simileár bhí sé dimtighthe
    AT0750A: The Wishes
    Seán Ó Cuilcín