School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. Bhí cailín ann uair amháin agus bhí peata de cat aice. Gach lá rachadh an cailín agus an cat amach ag dóibh féin. Ach an lá seo bhí an aimsear go dona agus níor eirigh leis an cailín dul amach. Rug sí ar leabhair sgéalta agus léigh sí píosa as. Ní raibh an cat sásta fanamhaint instigh agus tar éis leath uair an clog nó mar sin chuaidh sé suas an saidhre agus chuaidh sé isteach í seómra an cailín agus thóg se anuas in a bhéil an péire bróga a caitheann an cailín nuair a bhíonn sí ag dul amach ag siubhail. Dfág an cat na bróige in aice leithí. Níor cuir an cailín aon tsuim ann ar dtús, ac chuaidh an cat aríst agus thóg sé aníos cóta an cailín. Dfág sé an cóta in aice leis an cailín. Níor fhéad an cailin gan a bheith ag gáire agus na rudaí a bhí an cat ag déanamh. Ar aon caoí cuaidh an cailín agus an cat amach ag siubhal.
    Mairéad Ní Ruadháin
    Lisheenkyle East, Co. Galway