Scoil: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sé é. Bhí chómhacht draoidheacht aige. Bhí sé ag imeacht amach an doras nuair a d'fiarr an sean fhear gá bhean ar thug sí aon píosa do'n fheól dhó agus dubhairt sí nár thug. Glaoidh sí isteach aríst air agus thug sí an fheól dó. D'imthigh an draoideacht uaidh annsin agus bhí sé beagnach caillte nuair a shroic sé a teach féin.
  2. Aon uair amháin bhí spailpín fánach ag obair ag fear. Chuala sé go raibh an Tighearna Talmhan le teacht ar chuairt chun na tinóintí d'fheiceál. Bhí sé le dul isteach i dteach áirighthe agus bhí na daoine go léir le teacht ann. Thaithnigh leis an spailpín dul ann chun e d'fheiceál agus ar seisean leis an mháighistir "Cé'n caoí is feidir liom an Tighearna d'aithneachtáil? "O! arsa an fear eile beidh gach duine ag féachaint air. Tháinig an lá ceart go leór agus bailigh na daoine isteach san teach. Bhí gach duine ag féachaint ar an Tighearna agus
    Síghle Ní Coileáin
    Lisheenavalla, Co. Galway