School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

Creag Mór (Naomh Pádraig) | The Schools’ Collection

(continued from previous page)

Ar ais leis arís an bealac a thainig sé agus cuairtuigh sé go h-iseal is go h-ard ach ní raith le feiceal ait ar bith. Nuair a bhí gach póll agus poirse curtuighe aige agus gan aon maith do ann. Thug sé a botair abhaile aris air féin agus é ag fuarcaoineadh agus ag fuacais.
Séamus Dé Dúrca
Créag Mhór
Padraig Dé búrca feilméar
Créag Mór Dois 5466

Bhí cat ag siubhal thart ar fud na coillte dhó féin lá amháin, ag déanamh a ghoile, nuair a casach sionnach leis. Cé'n sgéal é? ars, an cat. Níl aon sgéal agam, " ars an sionnach , ach go gcluinnim go mbeidh fiadhach ar an mbaile ambhaireach ach is beag an bheann ata agamsa uirti mar fhiadach. Is mait an gadar a bfearas ormsa mar gur-ab iomdha bealach agam le cor a cur air. Níl cleas d'a bhfaca tú ariamh nac feidir liom imteact orthá. Ma's mar sin atá an sgeal ar's an cat go bfoiridh Dia ormsa, níl agam acht an t-aon cleas amháin agus má theipin se sin orm tá mo cnaipe deantá. Lá ar na

Máire Ní Dubhthaigh
Cregcarragh, Co. Galway