School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    grádh d'fhear agus nach seasach ar an tsráid , béilin deas is mílse blás ná míl na mbeach faoi Caisc cúl trom teas, bhí fáineach glás, sí Peigí atá mé.
    11
    Mo ghrádh go deó na mná faoi dhó, sé dfágaidh mo croidhe-sa tinn, ag déanamh bróin faoi lucht an ól agus dibhál é faoí crinn. Bfearr liom póg ó cailín og agus í bheith in uaigneas liom na seirbheas Sheórsa cé go mo mhór é dó leath dá mbeadh sé crinn.
    111
    Dá bfagainse caoí agus deis le suidh ní stopaidh bliadhain is lá, sgriobhan síos le pean deas caol do comhrac is do cháil ní rugadh ariamh aon bean amhain do geobhadh urraí bárr ó sgriosadh an dtrí mar gheall ar an brí agus do cuir siad indiadh bháis.
    1111
    Mar is mian an dreac ná clumac ar nead na cuabar na tráigh an cóimín glas dfhás mar tagann dilliubhar ortha agus bláth go téigh mé í bhfeach tá mo intinn leat-sa Peigí mo mhíle grádh mo bhroin is mo creac gan is tú thall ar Cuanta Aimeireoca.
      1. poetry
    Máire Ní Dhubhthaigh