School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    ar Seán cad a bhí uaidh agus dubhairt Seán go raibh a inghean af fághail báis agus gur theastuigh uaidh í a leigheas. Dubhairt an sídheóg go leigheasadh sé í agus an oidhche sin tháinig biseac ar an gcailín.
  2. Aon uair amháin bhí spailpín fánach ag obair ag fear. Chuala sé go raibh an tighearna talmhan le teacht ar chuairt chun na tinóintí d'fheiceál. Bhí sé le teacht isteach i dteach áirighthe agus bhí na daoine go léir le teacht ann. Thaithnigh leis an spailpín dul ann chun é d'fheiceál agus ar seisean leis a mháighistir "Cé'n caoí is féidir liom an tíogharna d'aithneactail ". "O!"arsa an fear eile bainfidh gach duine a hata dhe ach amháin an tíogharna." Tháinig an lá ceart go leor agus bailiigh na daoine isteach agus bhain gach duine a hata dhe ach amháin an tíogharna agus an spailpín. Bhreathnuigh an spailpín thart agus chonnaic sé go raibh a hata bainnte de gach duine acht é féin
    Síghle Ní Choileáin
    Lisheenavalla, Co. Galway