School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    an mbeirt dearbhráthair ag teacht. D’órduigh a fear de Máire a theacht anuas chuige. Acht dubhair sí leis é fhághail ann píosa eile. Bhí an oiread faithchíos uirrthí is nuair a corruigh a fear a cosa gur rith sí chuige. Bhí sé ag tarraint a chlaidheamh ar a muinéal nuair a bhualadh an doras. Cuala Nóra an bhualadh agus d’fhosgail sí é. Suidh isteach ar bheirt dearbhráthair agus bhaineadar an claidheamh de Feasóg Ghorm agus bhaineadar an chloigeann dhó. Annsin bhí an t-ór agus an t-airigead ag an mbeirt dearbhrathair agus ag na dearbhsiúireaca agus bhíodar go socair an cuid eile dá saoghal
  2. Sgéal
    Ins an sean aimsear nuair a bhí na Ministéara ag bailuigh airgid ó na Caitilicigh, fuair ceann acú loistín i dtheach in a raibh bean agus a mhac. Nuair a bhí an Ministéara in a gcodhladh, deirigh an bhean agus marbhuigh sí an Ministéara agus thóg sí an airgid uaidh. Cuir sí isteach i gcruach móna é. Bhí faithchios ar
    AT1600: The Fool as Murderer
    Muirteac Mac Chraith