School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

Paidir Geal
    Go mbeannuighe Dia dhuit a Phaidir gheal. Go mbeannuighe Dia is Muire dhuit. Cé codal tú aréir mar a codal Mach Dé. Cé codalochas tú anocht mar a codalochas na bocht. Cé codalochas tú san oichdhe amárach mar codalochas Naomh Padhraig. Cé sin romhat amach, céad aingeal. Cé sin in do dhiaidh aniar cead Easbog. Naoi mbraon d'uisce an Domnaigh cuir Muire liom Dia ar eolas Dia Phadhraig. Dia liom a chomhnuigheann Drighidagus a brat, Mícheal agus a sgiath dhá láimh gheala Dia ag teacht againn le manaim sad, sad do dhiaidh dhá láimh tharis siar fáinne óir ag dul in a seacht grian. Mairig a cruthaigheanns mairig a céasfadh í ngeall ar an grocain teacht aniar ag éisteacht le sruth cruinn gan bhrat ór dearfad go clára go bfeicfidh sé Muire Mháthair dhá uaire roimh a bás.
    Máire Ní Dhubhthaigh
    Siobhán Bean Uí Dhubhthaigh