Scoil: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

Ag Coigilt na teine
    Coiglíghim an teine seo mar a coiglígheas Críost cách. Bríghid in a bhun agus Mhuire in a lar. Seacht n-aingil fichead as Fláitheas na n-Grást. Ag cumhdach an tíghe seo agus a daoine go lá.
    Nuair a bhíonn duine ag dul a chodhladh
    Ceithre coirnéal ar mo leabhad. Aingle Dé ortha sgartha. Má fhághaimhse bás as seo go maidin agus bFláitheas De go raibh mo leaba. Seacht lán roilig Padhraig agus Brat Brighde agus beannacht leath na go bfiolaidh mé aríst ort.
    Ar Thaobh an Bóthar
    Muire agus Íosa go raibh tú ag mo cheann. Árd Easbog agus Éon Baistigh go raibh tú ag mo bhun. Teachtaire Naomhtha le oladh Críosta go raibh againn an am. Cuirfheas séala ar a n-anam dhílis agus n-ainm Íosa céasadh ar an gcrann.
    Sí Muire crann seasta gach peacach gach aoinne agus cé a rachas fé na brat agus a
    Áine Ní Chraith