School: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

1. Coiglighm an teine seo mar a choigligheas Chríost cách. Brighid in a bhun agus Muire in a bárr. Trí fichead aingle is aoired i gcuairt Flaitheas Dé. I mbun ár ndaoine is an teine seo go lá.
    Nuair a bhíonn duine ag dul a codladh. Deannuighim isteach sa leabadh seo. Islighim arm o thaobh is codhlaim ar mo thaobh clé. Dúilguighim d’aon olc agus iompuighim le Mac Dé. Tugaim mé fein suas don trúir is fearr, an t-hAthair, an Mac agus an Spiorad Naomh. Ceithre coinnéil ar mo leabadh. Ceithre haingle ortha scartha. Má fhaghaim bás as seo go maidin. Flaitheas Dé do m’anam. Imeasc na nAspol, na nOllamh agus na Naomh agus Glóir na bFaitheas go bfághadh siad labha I Mhuire, Máthair, Deannuighthe is a Dhainríoghan na Glóire, leat a dhéanaimse mo casaoid maidin is tráthnóna Dhuiltigh mé do na peacaidh agus cuir me ar an eólais suas do na Flaitheas go Cathair na Glóire.
    Eibhlín Ní hEóláin
    Lisheenavalla, Co. Galway