School: An Bán Mór (roll number 9069)

Baunmore, Co. Galway
Liam Ó Mainnín

1. (continued from previous page)
    dhó go raibh Rí mhor ann na céadna bliadhain roimhe sin agus ar fhaitchíos go dtiocfadh gorta ar a thír rinne sé sgioból mór agus líon sé é le coirce.
    D'fágh sé póillín amháin ann chun an aer a leigint isteach ag an cruithneacht. Nuair a bhí gach rud réidh ag an Rígh tháinig pláigh cuileóg cun ná tíre.
    Níor stadadar go bfuaireadhar amach an áit a raibh an cruithneacht. Annsin chuaidh ceann acú isteach san póillín agus tug sí amach gráinne de'n cruithneacht agus d'imthig. Nuair a bhí sí imtighthe chuaidh ceann eile isteach agus thug sí gráinne eile leití. Seadh ars' Rí céard a tharla nuair
    AT2300: Endless Tales
    Bríghid Ní Mhurchadha