School: An Bán Mór (roll number 9069)

Baunmore, Co. Galway
Liam Ó Mainnín

1. (continued from previous page)
    orthu. Níor shuidhe Fionn mar ní raibh aon túirse air. Thosaigh sé ag suibhal thart timhceall an cnuic agus bran le na cois. Bhí siás ar bran le bheirt le cois a mháighistir agus leig sé sceamh aráis as. D'airigh an ban - draoi é agus í thíos f'en loch. Tháinic sí ar bharr an uisce ag chonnaic sí uaithe é ar an sliabh agus d'aithnigh sí uaithe é, "A arsa sí sin é gadhar Fhinn Mhic Cumhaill. Dob fhearr liom agam é na saidhbreas na Sidhe, tabharfadh sé aíre dom pálás fé uisce idir ló is oidhche. Annsin leig sí gáir áistí agus dubhairt sé go mbheadh sé aice ambáireach. D'ainig Fionn an gáir. Is olc an glór é sin ar seisean ghluias a bhrain
    Máire Ní Ghloinn
    Mullach Otraigh, Co. Galway