School: An Bán Mór (roll number 9069)

Baunmore, Co. Galway
Liam Ó Mainnín

1. Bhíodh go líor cheardanna ag na daoine fadó. Bhíodh siad ag déanamh a choinnle féin agus a gallúntach féin.
    Seo é an chaoi a dhéanadh siad na coinnle. Téigheadh siad chuig an portsc le (?) fógraí a fhágáil. Bhaineadh siad beart de na fógraí agus thugadh siad abhaile iad. Annsin cuireadh siad suas san simléar iad. Nuair a bheadh siad cruaidh bhaineadh siad an croiceann díobhtha. Annsin cuiriadh siad síos an slíghe agus cuireadh siad síos píosa geir caorach. Cuireadh siad paidéag isteach in-a lár. Cuireadh siad suas san simléar aríst iad chun iad a triomiú. Nuair a bheadh siad tirm lasadh siad iad agus bheadh siad in-a choinnle maithe.
    Ag déanamh líon
    Fadó cuireadh siad anraid. bhaineadh siad