Scoil: An Bán Mór (uimhir rolla 9069)

Baunmore, Co. Galway
Liam Ó Mainnín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bfearr ins an domhain. Gnó sé rás ins an Gréig darb'ainm "Rás an Marathon" timpeall na bliadhna 1910. Tá sé i Meiricea anois, agus teac osta aige. Tá sé timpceall leath chéad bliadain anois. Tá a dearbratair i Corr Baile fós.

Tá Séan De Burca ó Áthcloigín Corrandulla Co na Gaillimhe ar an seancaidhe is fearr i nÉirinn. Tá cáil air fá'n méid scéalta atá sé ag innseacht. Tá siad ar fad bailighthe ag an luct Béal Oideas anois. Bíonn an fear seo ag obair ins an gort taobh amuigh de sgoil an Bháin Mhóir.

Tá fear darb'ainm Micéal Giolla o Mullacuttra Baile Cláir na Gaillimhe ar an fear ba láidre ins an áit seo. Do thog sé asal ar a dhruim aon uair amháin. Tá an fear i na chómhnuighe i n-aice le mo theac-sa.
    Máire Ní Fheinneadha
    Mullacuttra