School: Árd Aoibhinn

Ardeevin, Co. Galway
Dll. De Grás

1. Tá táillúr i ngach baile mór agus beag anois beagnach. Déanann an táilliúr cultacha éadaigh nua agus deisigheann sé sean cultacha.
    Deireann na sean daoine go mbíonn eagla ar gach táolliúr roimh gandal agus is fíor é. Seo sgéal beag i dtaobh táilliúra mórdálaig. Bhí táilliúr ann fadó agus Tomás Ó Ciaráin an t-ainm a bhí air. Bhí sé ina coinnuidhe i gCnocán.
    Ní raibh aoinne chomh maith leis ins an dtáiliúract thart timcheall na h-áite seo. Chuala siad faoi i mBaile Átha Cliath agus chuir siad fios air. Nuair a chuaidh sé suas chúcha scrúdaigh siad é, agus dubhairt siad nach raibh táilliúr níos fearr ná é in Éirinn.
    Annsin cuir siad é ag déanamh culaith don righ agus nuair a bhí sé leath-dhéanta aige tháinig elephant an bhealach agus chuir an táilliúr a shnathaidh trí shróin an elephant.
    Annsin chuaidh an t-elephant ar ais arís agus líon sé a bhéal le uisge salach agus tháinig sé gofuinneóg an táilliúra agus
    Máire Ní Ciaráin
    Knockauns East, Co. Galway