School: Árd Aoibhinn

Ardeevin, Co. Galway
Dll. De Grás

1. Déanann na páistí óga go leor rudaí chun an t-am a chaitheamh. Déanann na buachaillí óga go leór rudaí, déanann siad gunnaí de chrann chruim agus déanann siad cliathbhán chun bhreith ar éan dheas.
    Déanann siad a lán rudaí eile. Déanann siad bábóga agus bíonn siad ag súgradh leis an mbábóig agus ag caitheamh na mbábóg suas ins an air agus beireann siad ortha arís.
    Bíonn siad ag imirt peile le liathróid agus go leór mbuachaill eile leis. Déanann siad fir beaga agus cuireann siad culaith éadaigh thart thimcheall an fhir agus bíonn spórt mór ag na buachaillí annsin ag súgradh leis an bhfear mbeag.
    Nuair a bhíonn sneachta anuas amuigh ins an ngeimhreadh. Bíonn siad ag súgradh agus ag caitheamh na liathróid sneachta le na buachaillí óga. Déanann siad fir sneachta agus déanann siad é go h-an árd ar fad agus annsin tosuigheann siad ag caitheamh leis an bhfear agus leagann siad é arís. Bíonn go leór spóirt acu agus bíonn siad ag déanamh a lán rudaí eile.
    Bíonn go leór spóirt ag na
    Tadhg Ó Coileáin