School: Árd Aoibhinn

Ardeevin, Co. Galway
Dll. De Grás

1. Bhí fear ann fadó agus bhí mach amháin aige agus bhí sé an-chliste. Chuala Gruagach na gCleas faoi, agus thug sé cuairt ar an bhfear.
    Rinne sé go leór cleas agus dubhairt sé leis go dtiubhradh se trí míle púnt dó agus go múinfeadh sé na cleasa sin go léir dó i mbliadhain agus lá dá dtugadh sé an mac dó. Chuaidh an mac leis agus nuair bhí an bliadhain agus an lá thart chuaidh sé abhaile leis an nGrúagach.
    Rinne siad an méid faoi dhó de chleasa agus a rinne siad an chéad uair. Tháinig siad abhaile arís, agus rinne siad an méid faoi thri de cleasa, agus an t-am seo ní raibh sé san margadh a theacht abhaile. Nuair a bhí an bliadhain agus an lá thart, chuaidh an sean-fhear á lorg.
    Ní raibh sé imthighthe i bhfad nó go dtáinig sé go dtí páirc deas ina raibh triúr fear déag ag imirt peile ann. Tar éis na cluiche tháinig an buachaill amach agus dubhairt an fear
    AT0325: The Magician and his Pupil
    Nóra Ní Mhainín