School: Árd Aoibhinn

Ardeevin, Co. Galway
Dll. De Grás

1. Sean-Céardanna
    San am fadó bí céard éicínn ag gach uile sean duine hiarr uimhceall mo chomursanachra péin. Bhí cuid díól ag déanamh coinnel, cuid eile aca ag déanam cáirneach, cuid eile aca ag déanamh ciseán, cuid ile ag deanamh dubach agus cuid eile ag déanamh lasán.
    Seo ainmneacha de na sean-daoine sin.
    Seán Ó Coibeannaigh. Miceál ó Mí, Séamus De Grás, Seán Ó Chiaráin, Miceal Mac Ragaillig agus Pádraig ó Seóigig.
    Bhí Seán Ó Coibeannaig in a chóimnaise i gCurrach. Díos sé ag déanamh iáirneach, Tugtar Seán Mór air agus tá an t-ainm sin air fós.
    Bhí Míceál Ó Mí ag déanamh tasán. Bhí sé in a comnaide i bPáirc- an - Loca. Bhí gach uile duine ag ceannacht tasán uaid. Tá Séamus De Grás beó fós agus tá sé in- a chómhnaide i gCoillre Fada
    Máire Ní Dhomhnalláin
    Loughpark, Co. Galway