School: Lisín na hEilte (Cailíní)

Lisheennaheltia, Co. Galway
Cáit Ní Choisdealbha

1. Cuir mise mo mhada in dhíadh péire gabhar. Níor chuala mé an taffaint mar bhí mé bodhar. Sgior mo chos agus chuaidh sí i bpoll. Is tá mo lorg na geárthaí. Soró bhúchallín seól do bhjó. Seól na neannach is áire. Ní hé mo choileach sord a gcroidhe ach coileach na carraighe. Tá háll i gclúan chaoin. Nior bhfearr leis áit ná leigfhidh se glaoidh. Ná chuaidh se i mullach mó stacaí líon.
      1. poetry
    Bríghid Nic Bháird
    Máire Ní Cuileannáin
    81
    Patch, Co. Galway
  2. Caisleán a Chladaigh beant fataí sa bpáirc. Seán Phádhraig cúthal go tóghadh go Cláir, Mada Seáin Peadair ag tarraingt a chárr is ag dul boithrín in ngleannaib is dul cuairt Mr ball. Dá bhfeicfheá-sa bheartlaigh agus é ag carraigheacht le péist. Meireadh an straitseach bheith an bás in a