School: Lisín na hEilte (Cailíní)

Lisheennaheltia, Co. Galway
Cáit Ní Choisdealbha

1. (continued from previous page)
    daoine san saoghal seo fadó a bhí an draoidheacht sin aca im a goid as an gcuinneóig nuair a chuireadh siad cos taobh istigh do'n doras. Annsin thosuigh siad ag sgaipeadh salann ar barr na cúinneóige sula dhéanadh siad an maistriú agus deireadh. In ainm an Athair agus do'n Mhic agus do'n Spiorad Naomh Amén an fáid is bhíodh siad ghá scaipadh.
  2. Ní raibh adhbhar gabha ag suibhal an domhain. D'ár throid in diaidh bolg a geardchain. A bhí inán dul i gcothrom leis an sr? fhear gaoithín. Do bhí ar an tolachán lá éigint. Is aige a bhí an abhairt a reipeadh na cloiche. Is ní airighim na scoilteacha tairnge acht dá fheabhas fios mo labhartaí ní fhéadaim a mholadh ag feabhas agus a rinne sí sléan dom. Ba é sin an sléan a bhfearr i gcrichfáil agus é déanta ón sráid fear gaoithín má ndéanfainn amháin ach a leagann go claith go mbeadh sé in a rásta sa gcibh uaim. Mo cúig mhíle slán an ngabha aoibhinn árd. A d'fág an buaimh in mo láimh deas. Da dtagadh sé sa saoghal go bfillfeadh sé arís agus go dtuibharfadh sé a saidbhreas féin dúinn. Déanfadh sé an sléan agus géarrfainn sé an chíbh agus beadh muid go siamsúil le chéile.
      1. poetry
    Nell Ní Sheoighe